Πέμπτη 16 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Θυσία στο κέρδος η ανθρώπινη υγεία

Οι βρύσες των κατοίκων της Βοιωτίας και άλλων γειτονικών περιοχών εξακολουθούν να στάζουν δηλητήριο, καθώς, όπως απέδειξε χτεσινή ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ, τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις που ρυπαίνουν τον Ασωπό οι ίδιες προφανώς τα θεωρούν ως αστεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι και πάλι στον κατάλογο των 44 επιχειρήσεων στις οποίες επιβλήθηκαν νέα πρόστιμα φιγουράρουν 11 (μία στις τέσσερις, δηλαδή) που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του Ασωπού! Μία τουλάχιστον από αυτές (συγκεκριμένα το εργοστάσιο παραγωγής υλικών συσκευασίας ΜΑΪΛΗΣ ΑΕΒΕ), βρίσκεται για δεύτερη φορά στον κατάλογο, επειδή, μεταξύ άλλων, βρέθηκε σωλήνας μονάδας αποξείδωσης χαλυβοταινιών που κατέληγε σε φρεάτιο ομβρίων με αποδέκτη τον Ασωπό!

Μια άλλη πτυχή του καταλόγου, που έδωσε στη δημοσιότητα το ΥΠΕΧΩΔΕ είναι και η εξής: Επιχειρήσεις, από τις λεγόμενες «πράσινες», που ασχολούνται με ανακύκλωση υλικών (συσσωρευτών) διαπιστώθηκε ότι απέθεταν στερεά και άλλα επικίνδυνα απόβλητα ανεξέλεγκτα στο έδαφος ή στο υπέδαφος!

Τα περιβαλλοντικά πρόστιμα, λοιπόν - αν ποτέ εισπραχτούν - μοιάζουν ως «χάδι» προς τους επιχειρηματίες που εξακολουθούν να ρυπαίνουν ανεξέλεγκτοι. Αλλωστε, κι αν ποτέ τα πληρώσουν, πάλι θα βρουν τον τρόπο να μετακυλίσουν και αυτό το κόστος στους καταναλωτές, δηλαδή το λαό, ο οποίος έτσι, αν και ρυπαινόμενος, είναι αυτός που πληρώνει! Η πλήρης απόδειξη ότι το ...θέσφατο της ΕΕ «ο ρυπαίνων πληρώνει» στο οποίο πίνουν νερό και όλα τα ελληνικά κόμματα του ευρωμονόδρομου, είναι ο ορισμός ενός από τους παράγοντες που θυσιάζουν την υγεία των εργαζομένων στο βωμό του κέρδους καταστρέφοντάς την έως και το θάνατο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ